torstai 27. toukokuuta 2010

Kukkivat puut ym.

Nautiskelin tänään kirsikkapuiden kukkien katselemisesta, vaikka puut ovat vielä pieniä, lumoavat ne silti. Tein pienen kokoelman tämän päivän kukkakuvista. Kirsikan kukka, kielo, kääpiöjapaninakileija, se muistuttaa minusta ujoa hienoa rouvaa hattu päässä. Pitää aina ryömiä maassa ja kurkistaa lipan alle jotta kukan kauneudesta voi ihailla. Pieni mutta lumoava! Kohta aukeavat myös koristeomenapuun vaaleanpunaiset kukat sekä rautatienomenapuu.

Kurpitsoilla on kova vauhti päällä... niin oli minullakin kouliessa päivänsiniä ym...

4 kommenttia :

 1. Tuo pieni akileija on suloinen. Meillä on vaan sitä tavallista "maatiaisakileijaa", kaunishan sekin on, mutta ei ihan vielä kuki. Koristeomenapuu kukkii parhaillaan täynnä kukkia.

  VastaaPoista
 2. Olisko sukkahousuniksi mitään tossa kurpitsan kuivaamisessa nimittäin? Vois olla aika vinkeetä roikuttaa sukkahousunlahkeita katosta ja kurpitsoja niissä kuivumassa!? Olen samaa mieltä noista japaninakileijoista, meilläkin on niitä. Olen aina ollut lumoutunut Elsa Beskowin saduista, niissä joissakin liikutaan ihan ruohonjuuri tasolla.

  VastaaPoista
 3. Todella! Tuosta akileijasta tulee mieleen Beskowin kirjojen tädit, täti Sinipunainen...? Tai se kirja, jossa hedelmät ja vihannekset ovat eläviä, se on ihana kirja.
  Aivan ihania kuvia ja kukkia, voi vain kuvitella miten kaunis puutarhasi on. Se on kuitenkin vielä kauniimpi kuin kuvissa, kun monella suunnalla on ihanaa katsottavaa. Ja hienon kasvivalikoiman olet hankknut, rautatienomenapuunkin! Se edustaa suomalaista puutarhakulttuuria, hyvä!

  VastaaPoista
 4. Unelma. Kiitos, täällä myös ”maatiaisakileijaa” kasvamassa vähän joka nurkassa villisti niin valkoisena kuin violettinakin. Kääpiöjapaninaikinelija oli viimevuonna äitini heräteostos josta sain itse myös 2 tainta omalle maalleni ja nyt kukkii ihanasti ensimmäisen kerran.

  Piitu: No mutta sukkahousut! Kiitos vinkistä. Kautta aikojen sukkahousut ovat olleet legendaarisia pelastajia niin monessa asiassa että jos vain saan aikaiseksi tarpeeksi kurpitsoja, varmasti kokeilen! Tulette sitten huomaamaan ”pieniä syyliä”, ”kasipalloja” ja ”vihreitä raitoja” sukkahousuissa :) Hehhheh! tuskin maltan odottaa!

  Beskowin satuja en tunnekaan, ne ovat aivan uutta minulle, mutta kuulostavat todella mielenkiintoisille, täytyypä etsiä käsiini! Ihanaa että näin ihania ja luovia ajatuksia teissä yksi akileija herätti! Luonto se toimii loputtomana inspiraation lähteenä jos vain sille ovat silmät ja sielu avoinna :)

  Saila: Kiitos kommentistasi! Pyrin mahdollisimman luonnonmukaiseen lopputulokseen puutarhassani ja kunnioitan aina pihan olemassa olevaa kasvustoa sydämeni pohjasta, kuten kieloa, havupuita, saniaisia, sinivuokkoja yms… :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...