torstai 13. toukokuuta 2010

Terveisiä satumetsästä


Siltä nimittäin vaikuttaa tällä hetkellä vanhempieni takametsä jossa sinivuokot ovat vapaasti levittäytyneet kukoistaviksi mättäiksi jo vuosien ajan. Eilen illalla napsin muutamia kuvia, jotka tosin eivät tee ripaustakaan oikeutta siniselle kukkamerelle joka näkyy jo matkojen päähän.


Juuri tältä alueelta ovat lapsuuteni ensimmäiset puutarhamuistot. Joka kevääseen kuului ensimmäisten sinivuokon nuppujen etsiminen kevään merkiksi, jota innolla aina odotin. Näsiän kukinta oli myös lapselle erikoista nähtävää. Näsiäkin on jonkin verran levinnyt, joten sain 3 tainta vietyä myös omalle pihalleni viime keväänä, joissa nyt parhaillaan onkin punaiset pienet kukat. :)


Pihalla joka vuosi uskollisesti kukkineet muutamat upean tuoksuiset lehdokit olivat se kaikkein hienoin nähtävyys jota sitten mentiin innolla ihmettelemään ja nuuskimaan. Täytyypä myös tänä kesänä tarkistaa ovatko vielä tallella :) Oma henkilökohtainen suosikkini lapsuuden pihalla oli sinivuokkojen joukossa kukkinut rohtoimikkä, joka tosin on nyt jo pihalta kadonnut. Se oli jotenkin maaginen ja erikoinen lapsen silmissä. En tiedä miksi.

Samaisella paikalla suikertaa lähes jo koko metsän peittävä pikkutalvio kiiltävine tummanvihreine lehtineen ja sinisine kukkineen. Kyseisellä paikalla on vanhan "syytinkituvan" raunion kivet. Alueella on ollut aikanaan puutarha, siksi näitä erilaisia kasveja sieltä vielä löytyy. Siellä myös kasvoi muutama hopeahärkki johon kovasti kiinnyin (nyt itsellä kasvamassa 5 pussillista hopeahärkin siemeniä, haluan niitä kaikkialle, ja sopii hyvin kivikkopihalleni). Muistan kun koulussa ekalla luokalla opettaja pyysi meitä luettelemaan sinisä kasveja. Eka vastaaja tietysti sai sanottua sinivuokon, itse sitten viittasin innoissani ja sanoin ylpeästi "Talvio!" johon opettaja tietävästi vastasi "Sen nimi on talviKKI, ja sen kukat on valkoisia." siinä sitten nolona istuin ja ajattelin mielessäni että no mutta kun se on talvio... Kyllä se vaan on sininen ;) (vaikka valkoistakin variaatiota on olemassa).


Sinivuokot ilta-auringossa

Kaunista kevättä kaikille!
Tänään tuntui olevan ainakin täällä se lämpimän tuulinen ensimmäinen kesäpäivä :)

1 kommentti :

  1. Näin se on että lapsena saadut kokemukset luonnosta ja puutarhasta seuraavat läpi koko elämän ja niitä kokemuksia haluaa antaa omille lapsilleenkin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...