tiistai 18. toukokuuta 2010

Vihreä ja turkoosi

Tämän viikon värikollaasihaasteessa vihreä ja turkoosi. Turkoosi...siinä vasta vaikea väri. Siitä on tullut monesti väiteltyä kun jokainen tuntuu näkevän sen omalla tavallaan, jossain vihreän ja sinisen utuisessa "värimaastossa" jolloin siitä tulee helposti se vaalean vihreä tai sininen. Katsoin tarkasti ympärilleni ja löysin paljon sinistä ja vihreää eri sävyissä, mutta turkoosi puuttui lähes täysin, vaikka viimeaikoina olen oppinut sitä paremmin omaksumaan ja siitä jopa tykkäämään kovasti. Eniten turkoosia muistuttavaa väriä löytyi minttu-suihkugeelipullosta ja siivousämpäristä. Jätinpä ne suosiolla kuvaamatta ;)

Kollaasiin löytyi kuitenkin Tarot-päiväkirjanani pitämä vihkonen jossa ihanat silkkikannet (omasta mielestäni) tummalla turkoosilla taustalla, oikeassa alalaidassa enemmän siniseen vivahtava kukkakuvio silmälasikotelosta/pussukasta, kukkana kevätkaihonkukkaa sinisen ja vihreän yhteissävyissä, ja vasemmassa alalaidassa ötiäisparka joka hyökkäsi kimppuuni pihalla. En kuitenkaan pelästyksissäni motannut sitä päin näköä vaan laskin sen tallustamaan rappusille ja napsin pari kuvaa sen ihanasta metallinhohtoisesta olemuksesta joka oli siinä turkoosin ja vihertävän välimaastossa :)

8 kommenttia :

 1. Hooo, ihana itämainen, salaperäinen tunnelma. Minäpäs lähden vähän lisää blogiasi tutkimaan, kun vanhan talon remppa kiinnostaa....

  VastaaPoista
 2. Upea kollaasi, onnitteluni onnistumisestasi.

  VastaaPoista
 3. Kauniit värit! Niissä on jotain taianomaista ja "ylellistä". Turkoosia on niiiiin montaa sävyä, suosikkini on sellainen joka vähän vivahtaa petroolin siniseen.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista :)

  Piitu: sama juttu tykkään eniten enemmän petroliin vivahtavasta ja vähän tummemmasta.

  VastaaPoista
 5. Hienot turkoosit löysit. Kollaasi on tasapainoinen ja kaunis. Sittiäinen sointuu värinsä puolesta itämaishenkiseen maailmaan.

  VastaaPoista
 6. Ett stiligt Jugent inspirerat collage!

  VastaaPoista
 7. kyllähän se turkoosia on, ja nättiä vähän tummempaa sellaista. ihana tämä (:

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...