Tänään kahviteltiin voileipäkakun kera.
Voileipäkakku on kyllä niin nopea ja helppo tarjottava :)
Pääsiäisen voileipäkakku:
1 pkt Vaasan vaalea iso paahto -leipää
Kostutukseen: hyla maitojuomaa
Täyte:
4 dl vispikermaa
100g Ruohosipulituorejuustoa
n. 100g Kavli voileipäpikkelsiä
200 g kultakinkku -leikettä (monitoimikoneella hienonnettuna)
ripaus mustapippuria myllystä
Vaahdota kerma, hienonna kinkku ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi.
Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka tuorekelmulla. Leikkaa paahtoleivistä reunat, kostuta dippaamalla molemmat puolet maidossa laakealla lautasella. Vuorottele leipää ja täytettä kunnes vuoka on täysi. Loput täytteestä käytetään kuorruttamiseen. Anna kakun painua kylmässä seuraavaan päivään. Kumoa, kuorruta ja koristele! Pinnalle laitoin yhden keitetyn kananmunan, hienonnettua sipulinvartta, kirsikkatomaatteja ja auramuruja.
Voi että, slurps! Muutenkin oli jo nälkä ja nyt se vaan yltyi!
VastaaPoistaNam! En ole koskaa kokeillut tehdä itse, vaikka voileipäkakkujen suureksi ystäväksi lukeudunkin. Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaKyllä oli ihanaa tuo voileipäkakku! Njam! Sehän syötiin kertaistumalta ;)
VastaaPoista