keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Iltahetkiä pihalla

Maaliskuusta lähtien kasvattamani lobeliat alkoivat kukkia ja odotukseni palkittiin. Kottikärry sai uuden renkaan ja spraymaalasin sen vaaleansinisellä/turkoosilla. Kuuma on! Ei ole paljon energiaa enää illalla kukkapenkkejä kitkeä. Eilen illalla ruohoa tuli leikattua jonkin verran ja tänään tyydyin vaan kastelemaan ja katselemaan. Lämpö on houkutellut kasvit kukoistamaan. Kaikki menee taas varmasti niin äkkiä ohi, että hetkiä pitää ehtiä ikuistaa. Tässä siis muutamia kuvaterveisiä tältä illalta.

Ensimmäiset sormustinkukat avautuivat. Keväällä jakamani tähtiputket ovat täydessä kukassa.

Päivänliljojen tuoksu on vahva ja kukkia on valtavasti! Lajiketta en tarkalleen tiedä, koska sain sen vuosia sitten siskoni tuttavan pihalta poistettuna juurakkona. Taitaa olla tämänkin jakaminen taas edessä ensi keväänä.

Koristepensaita kukassa: koivuangervossa ei varmasti koskaan ole ollut näin paljon kukkia. Purppuraheisiangervon valkoiset kukat erottuvat hyvin tummia lehtiä vasten. Loistojasmikepensaat ovat kasvaneet kiitettävästi ja kukkivat ihanasti tuoksuen.

Punapäivänkakkarat ja tavalliset päivänkakkarat nauttivat paahteesta. Pienet harlekiinikukat availevat myös nuppujaan. Sellaista tällä kertaa! :) Mimma käski vielä lähettää terveisiä:

Räksyt ikkunan takana ei oo kivoja. Heristän niille nyrkkiä ja näytän keskivarvasta!

5 kommenttia :

 1. Samoin täällä ollaan fiiliksissä, kun siemenistä kasvatetut lobeliat, pelargonit ja petuniat vihdoin kukkivat. Aivan ihqu tuo kottikärry!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä palkitsevaa ja saa arvostamaan kesäkukkia yhä enemmän. Ajattelin kyllä että ensi keväänä en itse enää yritä kasvattaa, mutta kummasti tarttui taas siemenalesta mukaan 3pss lobeliansiemeniä kun olivat vaan eurolla ;)

   Poista
 2. Nuo sormustin kukat on aivan ihastuttavia , täytyykin ensi kesäksi niitä hankkia :) Siemenistä kasvattaminen aina keväisin hullaannuttaa , vaikka monta epäonnistumista onkin takana ,heh!
  Nautitaan nyt kukkaloistosta ja kuvataan että voi syksyn pimeillä palata kuvien kautta kesätunnelmiin ♥

  VastaaPoista
 3. Vaikea uskoa, että nyt mennään jo kovaa vauhtia heinäkuuta! Kesän kohdalla joku kyllä aina painaa kaasua ja lujaa.

  VastaaPoista
 4. Vau, mitkä kottarit!!

  Ja muutkin. Ei onneksi tarvitsekaan tehdä yhtään mitään, mikä ei nyt huvita. On niin kuuma...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...