maanantai 14. heinäkuuta 2014

Pioniunelmia ♥


Aah, ooh ja iik!
Osaako sitä muuta kommenttia tämä järjettömästi pioneihin hullaantunut hörhö sanoa tällä hetkellä? En ole koskaan ollut pionifanaatikko, lähinnä vain hortensiafanaatikko - jos jokin elämää suurempi lempikasvi pitäisi nimetä jota on palvonut jo lapsesta asti. Ajattelin aina että pioni on liian suuri ja siten liian vaikea tässä kuivassa kivikossani kasvatettavaksi. Nyt olen ymmärtänyt että se on vain kärsivällisen ihmisen kasvi ja se jopa nauttii hieman kuivasta. Kukintaa en enää odota heti seuraavana vuonna istutuksesta, osaan jo varautua siihen että ne toivon mukaan kukkivat joskus 10 vuoden sisällä...silloin kun heitä huvittaa.


 Nämä vaaleanpunaiset ja valkoiset pionit sain siskon tuttavien pihalta poistettuina enkä siten tiedä lajikeiden nimiä, mutta hurmaavia ne ovat.


Toissa vuonna istuttamani 'Duchess De Nemoirs' teki tänä vuonna kaksi nuppua jotka ovat avautumassa juuri nyt. Ne ovat kuitenkin kokonaan melko valkoisia, joten tämä vanha valkoinen mysteeripioni ei varmaankaan ole se, vaaleankeltaisen keskustansa vuoksi. Olisiko tämä ehkä 'Laura Dessert', 'Doreen' tai 'Monsieur Jules Elie'? Kuka tietää...en minä ainakaan! Toisaalta, eihän kaikki kaunis tarvitse nimeä.


Lisää avautuvia mysteereitä...Tämän tummanpunaisen sentään tunnistan koska tiedän sen hankkineeni: 'Karl Rosenfield'! Sitä en muistanut että siirsin sen aidan viereen kasvamaan, muistin sen vasta nyt kun kukka avautui ensimmäistä kertaa vuosien ja vuosien odottelun jälkeen. Viime vuonna ajattelin että taidan siirtää sen toiseen paikkaan kun on aivan liian kuivassa ja paahteessa. Yllätys yllätys, johan alkoi kukkia! Pieni uhkailu kannattaa aina ;) ja pionihan ei tykkää siirtelystä.


Myrskyisät ukkosenilmat uhkaavat jo huomenna, siksi piti vielä kiirehtiä kuvaamaan nämä kaunottaret jotta edes muisto niistä jää! Kukintaansa tuleville vuosille vielä säästelevät ja jännitystä ylläpitävät 'Festiva Maxima', 'Angel's Cheek' (jota odotan ylitse muiden) ja kiinanpioni
́YAN ZHI DIAN YU ́(Juhlapukuinen rakastaja). Ehkä jotain pientä pionihulluutta on siis havaitavissa... ;)


Kukoistavaa viikonalkua!!

12 kommenttia :

 1. Ooh, pionit ovat niin hurmaavia!
  Varsinkin kaikki valkoiset ja vaaleanpunaiset unelmat!
  Mulla on suunnitelmissa vähän isomman pionipenkin perustaminen, oikein positiivisesti ajateltuna se voitaisiin saada kaivettua jo tänä kesänä.....Sen takia kävimme eilen Taivassalossa Pionien kodissa, katsomassa millaisilta eri pionit näyttävät luonnossa, ettei tarvitse sitten aikanaan hankkia pelkkien kuvien perusteella. Siellä on yli 100 erilaista pionia, onneksi osalta oli jo kukinta mennyt ohi, siellä olisi seonnut ihan kokonaan, jos ne kaikki olisivat olleet kukassa!
  Teen tuosta reissusta postauksen lähipäivinä, kunhan saan kuvat järjestykseen :)
  Oikein kukoistavaa viikkoa sinullekin, meillä ukkosti viime yönä, mutta ei onneksi tullut rankkasadetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Pionien koti on varmasti upea nähtävyys jossa sekoaa täysin. Olen myös heidän nettikaupasta tilannut juuri nuo pionit joiden kukintaa vielä odottelen. Täytyy sitten tulla katsomaan postaustasi! :)

   Poista
 2. Oih, nuo tummanpunaiset komistukset♥ Olen itsekin suunnitellut pionipenkkiä, kun olen rakastunut noihin kukkiin..:) Yksi vaaleanpunainen pioni pihasta jo löytyy, hiukka epäedustavasta kohdasta, mutta enpä taida uskaltaa lähteä sitä siirtämään kun se on kuulemma seissyt samassa kohtaa yli 20 vuotta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se siirtäminen on aina pieni riski jos kerran tuntuu viihtyvät nykyisessä paikassaan. :) Pitää sitten vaan muokata muuta ympäristöä pionin ympäriltä! :D

   Poista
 3. Kauniita kuvia! Pionit ovat kyllä kukkamaan kuningattaria, ja se tuoksu on kerrassaa hurmaava:) Itselläni tummanpunaista sekä vaaleanpun todella vanhaa lajiketta, jaksavat vuodesta toiseen ilahduttaa kauniilla kukinnallaan:) Valkoista pionia en ollut ikinä aikaisemmin nähnyt, en edes tiennyt että pionia on myös sen väristä. Se on nyt hankintalistalla seuraavana pionipenkkiini:) Ihanaa kesää sinulle! T: Näpertelijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinpä, tuoksu on todella vahva :) Kyllä valkoisia lajikkeitakin on aika monenlaisia. Jopa vaalean vihreitäkin on olemassa, mutta sepäs onkin sitten heti ihan omassa hintaluokassaan, sen verran erikoisuus kyseessä... Iloista kesää!

   Poista
 4. Ääälyttömän ihania nuo sinun nimettömäsi. Varsinkin tuo vaaleankelta-valkoinen. Ja vaaleanpunainen. Ja sitten tuo Karl. Ja... ja... ja... ja kaikki.

  Se vaalean vihreä on mun suuri ihastus myöskin - lompakkoni sen sijaan ei pidä siitä yhtään. Toistaiseksi lompakko johtaa hankintakeskustelua. Blääh. Mokoma nahkainen puutarhaterroristi.

  VastaaPoista
 5. Upeita ovat kaikki pionisi! Joskus siirtelystä voi olla hyötyä - itse siirsin n. 5 vuotta sitten osan ainokaisesta pionistani pois ikivanhalta paikaltaan ja nyt se kukki komeammin kuin koskaan 17 vuoden aikana.

  VastaaPoista
 6. Vaaleanpunaiset pionit, jotain niin kaunista!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...