sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kohtaamisia

Kuningatar Mimman elämästä ei ole viime päivinä jännitystä puuttunut. Helteiden mukana olohuone suurine ikkunoineen kuumeni niin valtavasti, että viikko sitten naulasin kissan parvekeverkkoa olohuoneen ikkunaan Mimman tähystyspaikalle. Uuteen elämykseen Mimma suhtautui varauksellisesti ja hieman pelonsekaisin tuntein. Satuinpa vahingossa juuri avaamaan ikkunan vielä siihen aikaan kun hänen arkkivihollisensa, Mimmaa puolta pienempi raidallinen kissa, käveli ohitse. Mimman häntä oli paksuna ja koipien välissä, pikkukissa ei Mimmaa ole pahemmin noteerannut. Samainen vieras kissa kulkee jatkuvasti pihallani ja on kovin arka. Joskus se seurailee turvallisen välimatkan päästä pihapuuhiani, pari päivää sitten pääsin jopa parin metrin päähän ennen kuin lähti karkuun.

Eilen sitten yllätin heidän välisen tuijotuskilpailun. Ankara tapitus oli käynnissä. Kun menin katsomaan tilannetta, Mimma karjahteli käheällä äänellään muutaman kerran ja häntä vispasi melkolailla. Vieras kissa istui vaan kyyryssä tuijottaen ja välillä siristeli Mimmalle silmiään ja lipoi huuliaan. Se tuntui rauhoittavan Mimman ja hänkin kävi sitten loikoilemaan, häntä normalisoitui ja tuijotus jatkui. Ajattelin sitten hakea tuolin ja liittyä tuijotuskerhoon. Kolisteluni sai Mimman irroittamaan katsekohtaktin ja sillä sekunnilla pikkukatti lähti juoksemaan karkuun. 

Tuo silmien siristely ja lipominen ilmeisesti on jokin rauhoitava ele? Siskoni kissa Luna oli omalla valjaskävelyllään kuulema tavannut naapurin Kyösti-kissan joka oli samoilla eleillä saanut neidon luottamuksen ja kuulema nenätkin olivat koskettaneet :)

No, eipä nuo Mimman ihailijakerhon kohtaamiset vielä siihen päättyneet...


Tälläinen rento tapaus näkyi ulko-oven ikkunan läpi. Tämä on eri kissa, mahdollisesti se "laulajapoika" joka kävi keväällä suhauttelemassa ulko-oveen. Näyttäisi hieman kollilta, sen verran isokokoinen. Hän on ilmeisesti ottanut ulkorappusemme kesäterassikseen. 


"Ai mitä? Pitäiskö mun muka siirtyä tästä pois?"


Mimma oli salamana paikalla nuuskimassa oven rakoa. Katsoi minua sitten vakavasti. Kävin sitten koputtelemassa ikkunaan ja vieras kissa lähti omille teilleen. Laitoin sitten ikkunan ja väliovet kinni jotta majesteettikin pääsi viettämään vapaailtaa ilman häiritseviä ihailijoita. Ikkunapaikka on ollut kyllä kova juttu. Kovalla kehräyksellä Mimma saattelee minut aina ikkunan ääreen avaamaan sen.

Minullakin on ollut Keijumökillä mielenkiintoisia kohtaamisia menneellä viikolla. Tapasin ensimmäistä kertaa blogiystävän livenä kun Nukketalogallerian Eija kävi morjenstamassa ohikulkumatkallaan Tuuriin. Oli mukava tavata! :) Lisäksi tapasin siskoni blogiystävän Enkulin ja hänen miehensä. Vielä on viikko aukioloaikaa jäljellä ja loppurutistuksena isot markkinapäivät ensi viikonloppuna.

12 kommenttia :

 1. Voi miten jänniä päiviä on Mimma saanut kokea! Meilläkin oli jännäpäivä, kun kirjastohuoneeseen pääsi vielä talon alta, niin Seti-poika tappeli muovioven läpi jonkun hervottoman kokoisen kollikissan kanssa. Onneksi se vieras kissa pelästyi mua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui kamala! Tappelut ei oo kivoja. Tuolta ikkunan kautta kyllä kuuluu illlalla joskus aikamoisia kollien tappeluääniä. Onneksi Mimma on turvallisesti sisällä ;)

   Poista
 2. Voi Mimma, on varmasti ollut jännittäviä nuo kohtaamiset kummallakin osapuolilla! Kiva kuulla Majesteetin kuulumisiakin välillä! :) Terkkuja ja rapsutuksia Mimmalle!

  VastaaPoista
 3. Voi miten hineno paikka Mimmalla on makoilla...tyynykin .♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mimma tykkää leipoa tyynyjään ja joskus nukkuukin pää tyynyllä somasti ♥

   Poista
 4. Todella jännittäviä kohtaamisia!

  VastaaPoista
 5. Teillähän on trafiikkia kuin pienessä kylässä :)

  VastaaPoista
 6. Oli todella kiva tavata kasvokkain, vahinko, että muulla perheellä oli niin kiire jatkaa matkaa. Olisihan meillä riittänyt juttua varmaan vaikka kuinka kauan. - Keiju-tarot-kortit on ihanat. Toistaseksi olen lähinnä vasta ihaillut kuvia. Valitsin muutaman "kauneimman" ja kovin oli osuvat tekstit. Oletko itse kirjoittanut tekstitkin? - Unohdin muuten kertoa, että kesäkuisella Tukholman matkalla ostin mielenkiintoisen kirjasen Alfons Muchasta. En tiennytkään, että niin moni ihailemani mainoskuva on hänen taiteilemansa. Muistin vain blogi-kirjoituksesi kylppärisi kuvista ja aloin selata kirjaa kaupassa. -
  Onpa mielenkiintoisia nuo Mimman ihailijat.

  Runsasta myyntiä vielä loppukuuksi ja toivottavasti tavataan uudelleen. Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukavaa kun kävit Eija! :) Kiva että tykästyit kortteihin ja teksteihin, kyllä ne ovat myös minun käsialaa. Oi, fanitan kovasti Alfons Muchaa, varmasti upea kirja! Ihania maalauksia hänellä :)

   Juu, Mimmalla noita ihailijoita riittää - eläin ja ihmiskunnasta. ;) Kiitos! Vielä sunnuntaihin asti kaupantätinä...
   Toivottavasti tavataan, ilmoittele aina jos olet ohikulkumatkalla :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...