perjantai 8. heinäkuuta 2016

Muotopuutarhan reunusaitaa asentamassa

Sade ei haittaa kun tulee pakottava tarve saada äärimmäisen tärkeät jutut tehtyä! Nyt on ns. muotopuutarhan istutusalueet rajattu reuna-aidoilla joihin ihastuin aivan valtavasti. Kaikkiaan meni 21m elementtejä (eli 35kpl), mutta lopputulos miellyttää omaa silmääni. Vähän on jotkut vielä vinksin vonksin, säädän ne paremmin sitten kun ei tule vettä niskaan. Alunperin suunnittelin kasvireunuksia, mutta koska sopivaa kasvia en vielä keksinyt, tästä tuli parempi vaihtoehto - ja ette ehkä usko kun sanon - mutta tuli jopa ehkä edullisemmaksi kuin taimiostokset, sillä harva taimi maksaisi 1,90€/kpl! Yleensä en pidä mistään muovisesta, mutta nämä kyllä näyttävät luonnossa niin erehdyttävästi raudalle, että ovat siksi aika tyylikkäät ja luovat hieman viktoriaanista tyyliä. Nyt voi siirtyä rauhallisin mielin viikonlopun viettoon ja toivoa edes hetken aurinkoa jotta pääsisi jatkamaan tonkimista. 

Tässä vielä loppuun kuva tuosta espalier-säleiköstä kesäkuulta ennen kuin maalasin sen mustaksi. Kiva että inspiroiduitte maalausideasta! Musta on aika ihana ja neutraali väri puutarhassa. Tämä kuva näyttää aika hyvin kuinka tuo säleikkö iski näkymässä kuin nyrkki silmään. Nyt mustana sitä hädin tuskin huomaa ja päähuomio kiinnittyy toivon mukaan muutamassa vuodessa itse pääasiaan eli omenapuihin. Niiden valkoiset kukat keväällä erottuvat varmasti hyvin tuosta mustasta säleiköstä. :) Oi, olisipa viikonloppuna edes muutama yhtä aurinkoinen hetki kuin tuona kesäkuun iltana... Mukavaa viikonloppua!


12 kommenttia :

 1. Ihana tuo aita, näyttää tosiaan ihan takorautaiselta. Mistä olet sen löytänyt?

  VastaaPoista
 2. Aita näyttää tosiaanki rautaaselta. Tuumasin ittekseni heti, että ompas kallista jäläkiä. Eipä ollukkaa. Aita korostaa kivasti istutusalueetten muatua.
  Kasvit on näemmä tykänny sateesta, vaikka puutarhuri ei tykkääsikkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä vettä on ollut tarpeeksi. Miinuspuolena kasveille ovat etanat joita on alkanut ilmestyä sateen myötä ja riippahernepuuhun on iskenyt härmä :(

   Poista
 3. Hienot reunukset!Ne tosiaan näyttävät rautaisilta ja tyylikkäiltä, vaikka ovatkin muovia:)

  VastaaPoista
 4. Kauniilta näyttää reunusaita. Hyvin sopii kukkapenkkiin. - Toivotaan poutaista viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Kivan näköinen tuo reunus aita.
  Osallistu kastehelmi kulhojeeeen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...