sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Pioneja ja ponnistuksiaKuten tällä Kivikankaaksikin nimetyllä tontilla asian laita usein on, ei uuden istutusalueen kaivaminen käy ihan käden käänteessä. Sen sain taas todeta viikonloppuna kun paviljonkiin vievän polun toinen puoli oli vielä vailla kasveja ja niitä varten piti tehdä "vähän pohjatöitä".


Onneksi oli isä apuna kaivamassa, sillä suurimpien lohkareiden kanssa sai kyllä tehdä työtä kaksin lapioin ja rautakangella vääntäen. Maa on lisäksi aivan junttia savea joten siihenkään ei meinannut lapio kovin kevyesti upota. Hiki tuli pintaan mutta olo on äärimmäisen tyytyväinen. Onko isompaa iloa kuin se, että näkee edessään uuden vielä kasveja vailla olevan istutusalueen! Olen kyllä ihan tyytyväinen tuohon saveen koska se pidättää kosteutta. Muutama kärryllinen hiekkaa tuli siihen sekoitettua ja pintakerrokseen ihan kaupan mustaa multaa. Kasveja en vielä ryntynyt siirtelemään kun oli sen verran kuuma, lisäksi pitää vielä suunnitella ja pohdiskella - mikäs sen mukavampaa. Tuon Big Daddy-kuunliljan kaveriksi tulee ainakin yksi isohko siperiankurjenmiekkapaakku.


Pionit olivat nupulla ja säästyivät sateen liiskaavalta vaikutukselta. Nyt viikonlopun helteessä ne avautuivat täyteen kauneuteensa kuten ylemmistä kuvista käy ilmi, ja tuoksu on mitä mahtavin.
Myös ensimmäiset ritarinkannukset ovat alkaneet avautua.


Isopäivänkakkara Fiona Goghill on juuri niin kaunis kuin odotinkin - ja kasvaa vielä lisää.


Isotähtiputket ovat myös täydessä kukassa. Niitä rakastan kovasti - ja niin myös pörriäisetkin.

Nyt voi sanoa että takana on ihan mahtava ja jopa kesälle tuntuva viikonloppu. ♥ Kasvien siirtely ja istuttelu alkakoon huomenna jos sää sallii. Ihanaa alkavaa viikkoa!

9 kommenttia :

 1. Reipasta meininkiä! Meillä on sama ongelma maan kaivuun kanssa. Kaivaminen monin paikoin lähes mahdotonta. Sitäkin mukavampaa on upottaa lapio vanhojen penkkien syvyyksiin :)
  Isotähtiputket näyttää ihanan herkiltä. Hyvää viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, välillä tuntuu että kaivinkone olisi aika kova juttu, mutta kaikki mikä vaan käsivoimin liikkuu, yritetään saada ylös :D

   Poista
 2. Olo on varmaan kuin vuorikiipeilijällä - jälleen on vallattu palanen maata. Sen verran rankkaa hommaa, että voi jonkin aikaa vaan ihailla neitseellistä aluetta.
  Kukinta siellä on parhaimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu Irene, valloittamisen tunne on ylimmillään juuri sellaisina hetkinä. :D

   Poista
 3. Ihanaa, että siellä on pioniaika. Meillä jo pionit ovat viimeisillään ja sateiden takia aika surkeina. Savimaassa on hyvät puolensa. Meillä nyt osa pihasta on aika velliä sateiden takia. Toisaalta tässä savisessa pihassa en kastele perennoja kuin istutusvuonna tai istutusviikolla, saavat oppia tekemään juuret syvälle. Kohopenkkejä tulee sitten joillekin kasveille.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, että siellä on pioniaika. Meillä jo pionit ovat viimeisillään ja sateiden takia aika surkeina. Savimaassa on hyvät puolensa. Meillä nyt osa pihasta on aika velliä sateiden takia. Toisaalta tässä savisessa pihassa en kastele perennoja kuin istutusvuonna tai istutusviikolla, saavat oppia tekemään juuret syvälle. Kohopenkkejä tulee sitten joillekin kasveille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kerrankin pioniaika osui säiden kanssa kohdilleen kun on ollut muutama sateeton päivä. Minun pihalla on niin olemattomasti maata että ilahdun jopa savesta :D sitä saa sentään kevennettyä ja hyvä että edes joku alue pidättää vettä kun kaikki on aina niin kuivaa. Aina saa olla lotraamassa veden kanssa...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...