maanantai 25. heinäkuuta 2016

Rust Effect maalailua
Onnetar suosi minua viikko sitten kun voitin Mastonin nettisivuilla olevassa Piha ja puutarha viikkoarvonnassa himoitsemaani uutuustuotetta, Rust Effect-spraymaalia. Innokkaana spraymaalaustuunailijana olin onneni kukkuloilla kun lähetti oli tuonut ovelleni laatikollisen maalipurkkeja. Tiedättehän kuinka täysin ruostunut koriste-esine tai työkalu on mahdottoman kaunis rappioromanttisessa puutarhassa, mutta esimerkiksi uusi vain hieman ruostetta pintaansa saanut lyhty taas näyttää vaan hieman kulahtaneelle. Tällä maalilla sujuu ruostepatinointi kätevästi ja nopeasti. Maalasin jo osittain ruostuneen pienoiskasvihuoneen, kaksi muovista ruukkua joiden kanssa käytettäväksi sain Mastonilta Plastic Primer-suihketta jonka avulla maali tarttuu myös muovipintaan. Nyt ne näyttävät jyhkeän rautaisilta. Maalasinpa vanhan jalkapallonkin ruosteiseksi koristeeksi. Maalattu pinta tuntuu myös aivan ruosteelle, sillä pinnasta tulee rouhean karhea. Maalatessa karheutta voi itse säädellä maalaausetäisyydellä. 15cm päästä maalattuna tulee sileää pintaa ja 30cm päästä suihkittuna rakeisempaa. Maalia voi käyttää siis primerin kanssa muoville, mutta muutoin se ottaa lasiin, metalliin, puuhun, betoniin, kiveen... Maalipinta kuivuu myös nopeasti 15 minuutissa. Täällä on käynyt nyt kova suhina ja taidanpa pian käydä kirpputoria katsastamassa sillä silmällä jos jotain pientä pihakoristusta löytyisi "ruostutettavaksi". :) Kiitos Mastonille tarpeellisesta ja kivasta palkinnosta!

9 kommenttia :

 1. WAUDE!!! Upeet tuli kaikista! Tykkään ruosteenväristä! Kätevä maali! Onnea voitosta ja tuunauksesta! ;)) ♥ Nuo muoviset ruukutkin on nyt upeen rautaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu, onnistui kyllä yli odotusten ♥

   Poista
 2. Wautsi! Mulle kans! Hyvä tua potkupalloiriski.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinterestissä näin hienoja ruostepalloja puutarhassa joten oli pakko saada oma! Hmm...vintillä olisi turhakkeena yksi jumppapallo...:D

   Poista
 3. Heti googlettamaan tuotetta myyvät kaupat. Moni tylsä tavara saa tuolla aineella esittelykelpoisen olomuodon.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä. Sain naapurilta tuollaiset muoviruukut ja ne eivät oikein sovi minun makuuni, jospa ruostemaalauksen jälkeen ne kelpaisivat minullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla :) ite ainakin tykkään niistä enemmän näin.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...