lauantai 16. heinäkuuta 2016

Sateeton päivä!!!


Tämä lauantaipäivä pitää merkitä kalenteriin punaisella ruksilla, sillä tänään ei satanut!! Pääsin vapauteen, pääsin pihalle lapioimaan! Pienestä tulee ihminen iloiseksi... Kävin ongelmapaikan kimppuun joka on odottanut oikeaa hetkeä. Kuunliljakujan oikeanpuoleinen taus on perusteellisen mylläämisen tarpeessa.


 Taitaa olla taas ensi keväänä aika jakaa muutama kuunlilja... Niitähän täällä riittää :)
Ja kas, taas löytyi kivi, ylläri... Tuo on ollut hankala paikka koska sinne ei pääse ruohonleikkurilla eikä minulla ole trimmeriä jolla sen voisi siistiä. Siispä kuorin koko matkan pituudelta pintamaakerroksen pois, möyhin ja kitken parhaani mukaan, lisään uutta multaa ja istutan siihen jotain sellaista joka pitää rikkaruohot kurissa. Ainakin kotkansiipeä siirtelen sinne, hieman lisää konnantataria, muutama uusi erilainen kuunlilja tuomaan mielenkiintoa lehtimuotoihin. Yksi laikkukirjokanukkakin kaipaa myös pelastamista parempaan paikkaan. Takana kauempana oleva villi punaherukka saa lähteä koska sillä ei ole mitään virkaa.

Pidemmälle en päässyt, mutta melkein puolessa välissä ja huomenna jatkuu...


 Kasvarilla odottaa muutama siemenestä kasvatettu purppuratulikukka myös maahan pääsyä :)
Puhti loppui joten siirryin kevyempiin hommiin. Raahauduin vetävän ruohonleikkurini perässä sen verran että etupihan nurmikko ei ole enää täynnä pelkkää apilankukkaa.


Moni ei ehkä kutsuisi tätä nurmikoksi koska se on sammaleista, mutta minulle se kelpaa vallan mainiosti kun muistan vielä että tämä oli alunperin heinikkoa, varvikkoa ja pihatiekin oli kasvanut umpeen :) Pääasia että on vihreää keväästä syksyyn ja ruohonleikkurilla päristeltyä tuntuu aina vähän siistimmälle.


Ritarinkannukset ovat ihanasti kukassa, niitä pitää aina pysähtyä ihailemaan, lempikukkia ♥

Naututaan heinäkuun auringosta silloin kun voidaan! :)
Ensi viikko vaikuttaa supersään mukaan täällä melko lupaavalta!

14 kommenttia :

 1. Näyttääpä viehkolta puistopuutarhassasi. Minulla on myös sammalnurmi ja minusta se on suloisen pehmeä ja kaunis. Sateeton päivä vei minut metsään saalista keräämään, pihatyöt saavat odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin, se on jo aikaisin keväälä keti kauniin vihreä ja pehmoinen. :) Toivottavasti saalista löytyi! Minäkin olen popsinut mustikoita omasta pihametsästä.

   Poista
 2. Sammalnurmea on meilläkin, kaunista sekin ja pehmeää. Mukavaa puuhastelua, toivottavasti on aurinkoista tänäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli ihanteellinen pihapäivä, tuulikin sopivasti niin ei tarvinut kärsiä pahemmin hyttysistä :)

   Poista
 3. Kaunis puutarha sinulla. Mukavaa puuhastelua myös tänään!

  VastaaPoista
 4. Kuunliljat ovat kauniita...vaikka kukka onkin aika vaatimaton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan lehtien takia niitä on tullut kasvateltua, tosin Big Daddyn ja Elegansin kukat ovat myös tosi kauniita, hieman matalampia ja melkein posliinimaisia.

   Poista
 5. Pihasi on valtavan kaunis, eikä sammalnurmi ole ollenkaan huono juttu. Sehän on vihreä heti keväällä lumien lähdettyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kivasta kommentista. Ei ole ollenkaan, sopii vähän metsäiselle pihalle ja kun ei mitään minigolfia harrasta... ;)

   Poista
 6. Ihana on puutarhasi. Upeita nuo kuunliljat. Meillä on varjotontti, mutta eivät minun kuunliljani kasva noin upeaksi. Millä lannoitat noita???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen menee muutama vuosi ennen kuin kuunliljan taimi kasvaa oikein täyteen kokoonsa. Talven jäljiltä juuripaakut tuppaavat aina nousemaan pintaan joten keväällä kitkemisen yhteydessä levitän koko penkin pintaan noin 5cm kerroksen uutta komposti- tai pussimultaa johon sekoitan vähän hevonkakkarakeita mukaan. Toki lajikkeissakin on eroja, valko- ja keltalehtiset kaipaa vähän enemmän valoa kuin sini- ja vihreälehtiset.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...