keskiviikko 18. joulukuuta 2013
Luukku 18 - Nopeat suklaa- ja karamellitoffeet
Kotitekoiset joulukaramellit ovat mukavia herkkutuliaisia jouluksi ja helppoja tehdä. Tällä joulukaramelliohjeella olen tehnyt suklaisia toffeita lapsesta asti ja oman käden oikeudella muokkasin reseptin myös vaaleiksi karamellitoffeiksi jotka onnistuivat aivan yhtä mukavasti kuin tummatkin ja maistuvat ihanan kinuskisille.
Tummat suklaatoffeet
220 g voita
4 dl sokeria
1 dl tummaa siirappia
4 rkl kaakaojauhetta
4 rkl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
Mittaa kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Keitä massaa n. 6-15 min. riippuen siitä minkälaisen koostumuksen haluat karamelleillesi. Lyhyemmällä keittoajalla tulee pehmeitä omar-tyyppisiä karamelleja ja pidemmällä keittoajalla sitkeitä, kovempia toffeita. Kaada kuuma massa hieman öljytylle leivinpaperille uunipannulle, anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Jos haluat nähdä lisää vaivaa, voit halutessasi kuorruttaa valmiit karamellisi suklaalla.
Kinuskikaramelleja saat korvaamalla tumman siirapin vaalealla siirapilla, jätä pois kaakaojauhe ja lisää joukkon sen sijaan 2 rkl enemmän vehnäjauhoja.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Namskis! Pitäiskös kokeilla, siitä on hirrrrveästi aikaa kun olen viimeksi tehnyt :)
VastaaPoistaOvat ainakin nopeita tehdä :) ja saa joulupöytään aivan omia "luomukarkkeja".
PoistaNamm...maistuis kyllä minullekkin...:)
VastaaPoistaEi muuta kuin karamellit kiehumaan ;)
Poista