keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Luukku 18 - Nopeat suklaa- ja karamellitoffeet


Kotitekoiset joulukaramellit ovat mukavia herkkutuliaisia jouluksi ja helppoja tehdä. Tällä joulukaramelliohjeella olen tehnyt suklaisia toffeita lapsesta asti ja oman käden oikeudella muokkasin reseptin myös vaaleiksi karamellitoffeiksi jotka onnistuivat aivan yhtä mukavasti kuin tummatkin ja maistuvat ihanan kinuskisille.

Tummat suklaatoffeet

220 g voita
4 dl sokeria
1 dl tummaa siirappia
4 rkl kaakaojauhetta
4 rkl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria

Mittaa kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Keitä massaa n. 6-15 min. riippuen siitä minkälaisen koostumuksen haluat karamelleillesi. Lyhyemmällä keittoajalla tulee pehmeitä omar-tyyppisiä karamelleja ja pidemmällä keittoajalla sitkeitä, kovempia toffeita. Kaada kuuma massa hieman öljytylle leivinpaperille uunipannulle, anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Jos haluat nähdä lisää vaivaa, voit halutessasi kuorruttaa valmiit karamellisi suklaalla.

Kinuskikaramelleja saat korvaamalla tumman siirapin vaalealla siirapilla, jätä pois kaakaojauhe ja lisää joukkon sen sijaan 2 rkl enemmän vehnäjauhoja.


4 kommenttia :

  1. Namskis! Pitäiskös kokeilla, siitä on hirrrrveästi aikaa kun olen viimeksi tehnyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat ainakin nopeita tehdä :) ja saa joulupöytään aivan omia "luomukarkkeja".

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...