keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Luukku 4 - Pehmeitä villatupsujaTänään luukun takaa paljastuu yksinkertaista, pientä jouluaskartelua. Helppoa, pehmeää, talvista… Villatupsujen teko vie ajatukset jälleen lapsuuteen. Näitä oli niin hauska tehdä, halusin tietysti tehdä niin suuren tupsun kuin mahdollista. Kerran taisin muistaakseni tehdä kahdesta todella suuresta tupsusta pöllön, liimasin harmaankirjaville tupsuille vain nokan ja silmät (näitä on siis lapsenkin helppo askarrella). Villatupsu on kiva ja yksinkertainen koriste paitsi pipossa tai villasukassa, myös pehmoisena lumipallonauhana, kuusenkoristeina, pakettikoristeina, lumiukkoina ja vaikka missä. Näistähän saisi vaikka Late-lampaita ;) (kerran flunssan kourissa erehdyin katselemaan Late-lammasta ja jäin heti koukkuun...heh, ihan paras animaatio). Ripusta näitä myös vaikkapa niin trendikkään viirinauhan viirien päihin, niin ne ovat kuin narulle ripustettuja tonttulakkeja!Tupsujen tekoon tarvitset:

sakset, kartonkia, villalankaa, suuren neulan josta villalanka mahtuu läpiLeikkaa pahvista/kartongista kaksi samankokoista ympyrää, halkaisijaltaan niin suuret kuin tupsusta haluat. Leikkaa pienempi reikä myös keskelle. 


Laita renkaat päällekkäin ja ala kieputtaa villalankaa renkaiden ympäri, voit ottaa halutessasi neulan avuksesi tai pujottaa sormin noin ½-1 metrin pituisen lankapätkän kerrallaan. Kun pyörylä on niin täynnä ja pullea langasta että pienemmästä aukosta ei enää mahdu lankaa pujottelemaan, ota keskikohta tukevasti sormien väliin ja leikkaa ulkoreunat auki varovasti, voit johdattaa saksia leikatessasi pahvirenkaiden välissä.Kun tupsu on leikattu auki, pidä edelleen tiukka ote ja solmi tupsu pari kertaa napakasti pätkällä villalankaa, pujottamalla se pahvirenkaiden väliin.


Leikkaa tai repäise pahvirenkaat pois. Viimeistele tupsu muotoilemalla se tasaisen pyöreäksi tarvittaessa.

12 kommenttia :

 1. Tupsut käyvätkin koristeeksi minne vaan. Somat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin käyvät ja voi tehdä ihan minkä värisiä haluaa!

   Poista
 2. Tupsut ovat kyllä tosi kivoja koristeita! Olipas hyvä, kun muistutit :) Täytyykin tekaista muutama!

  VastaaPoista
 3. Late lammas on ihan paras! Sarjaan jäin koukkuun. Kiva idea tehdä Late tupsuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Niissä on ideaa, jaksaa aikuisetkin katsella ;-D

   Poista
 4. Tämä täytyy kokeilla! Joskus kun olen tupsuja kokeillut tehdä, niin eihän siitä mitään tullut.

  VastaaPoista
 5. Ihania, niin tuli lapsuus mieleen....
  Joko Mimma on saanut oman tupsun? Meidän kisut joskus löysivät Artistin tupsulakin. Tupsu oli entinen alta aikayksikön........

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, niin varmasti oli! Eipä ole saanut...eikä taida saada ;) Sen verran kova peto kiskomaan että toki varmasti saisi sen silpuksi alle minuutissa, ja sitten olisi ainakin karvapalloja kurkussa!

   Poista
 6. Tupsun teko onnistuu minultakin..ihme kyllä! Olen laittanut tupsuja paljon lasten kaulahuiveihin niiden vipsujen sijaan..

  VastaaPoista
 7. Olipa hyvä muistutus tuo tupsuvinkki! Heti keksin, millä koristelen virkatun tyynynpäällisen, johon ruusut olisivat liian hempeitä. =) Jee, Late Lammas on ihan ehdoton tässäkin taloudessa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...