lauantai 21. joulukuuta 2013

Luukku 21 - Joululimppua, nam!

Joululimppu valmistui ja siitä tuli tavattoman hyvää! Reseptin löysin täältä, koluttuani monenmoiset nettisivut ja blogit, tämä tuntui järkevimmältä ohjeelta ja se on nyt helpoksi todettu. :) Ainoastaan itse tein sellaisia muutoksia että laitoin aniksen lisäksi 1 tl kuminaa ja 1 tl fenkolia (morttelissa murskattuna) koska olen tottunut että niitä pitää joululeivässä olla. Seuraavalla kerralla laitan ehkä myös hieman enemmän siirappia jotta limpussa olisi enemmän makeutta, ja ripauksen enemmän suolaa. Olen niin tottunut äitini tekemään makeaan setsuuriohjeeseen johon tulee muistaakseni jopa melkein desi siirappia. Märillä käsillä en leipää leiponut kuten ohjeessa neuvottiin, vaan ennen kohottamista pyörittelin taikinan pinnalle kauttaaltaan 1 dl vehnäjauhoja jotta olisi helpompi hallita, eikä kyllä tarttunut pöytään eikä käsiin.

Jos siis on limppu suunnitelmissa, kannattaa laittaa nyt illalla ennen nukkumaanmenoa tuo ruisjuuri imeltymään yöksi jotta huomenna olisi lämmin limppu pöydällä. Ja limppuhan tunnetusti säilyy melko pitkään, vaarana on toki se, että se tulee porukalla syödyksi ennen joulua ;)

Mukavia joululeipomushetkiä kaikille! Monella on varmaankin jo täysi tohina päällä perunoiden, lanttujen ynnä muiden jouluherkkujen kanssa :) Tämä ilta taitaa jatkua kodin siivouksen parissa!

6 kommenttia :

  1. Kauniin näköisiä limppuja olet pyöritellyt!
    Täällä ei ole kädet täynnä lanttuja ollenkaan, ajattelin huomenna tehdä brittiläistä beef & ale -piirasta (pataa, johon tulee taikinakuori) ja jos siitä riittää, niin syön sitä koko joulun. Se on varmaan ihan riittävän hyvää ja täyttävää :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostaa ihanalle! Kaikki pataruoat ovat herkkuja :) etenkin jos saa muhia pitkään rautapadassa ja puuhellan lämmössä <3 Kiitos muuten maailman ihanimmasta joulukortista!! :D

      Poista
  2. Oi, oikeinko noin pulskan ja hienon leivän sait onnistumaan, mulla olis mennyt littanaksi ;) Maistuu varmasti hyvältä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minullakin menee joskus littanaksi, nyt oli onnea matkassa :D ja käytin nyt ihan tuorehiivaa vaikka yleensä käytän kuivahiivaa. En tiedä vaikuttiko se asiaan.

      Poista
  3. Komea limppu, varmasti hyvää!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...